Bertie 4 hetes!

A gyerek négy hetes lett! Sőt, csütörtökön már egy hónapos lesz!:)

Köldökcsonk. A gyerek köldökéről már a var is leesett, még napi egyszer alkoholozzuk, de már nem használjuk a Betadine-t.:)

Bukás. A héten már napi ötször eszik csak, és alkalmanként 150 ml vízhez 5 kanállal fogyaszt el. Elég nagy kedvvel általában. Ja, és rázva, nem keverve.

razva.jpg

Kakilás. A gyerek 2 naponta tud magától kakálni, mióta megemeltük az adagját a tápszerből, illetve változtattunk az étkezések közötti időkön is. Ha ez mégsem sikerülne, akkor rendelkezésre áll a glicerines kúp, ami azonnali hatást ígér és ad is.:)

Alvás. Bertie továbbra is jól alszik. Mostanában megint 11-kor kap utoljára enni aznap (sajnos a 10 órás nem vált be), éjfélkor, néha fél 12-kor már ágyban vagyunk Aldrickal (not in a good way), és 8-kor Bertie ébreszt minket, hogy enni kellene. Nagyon tetszik, hogy csak jelzi, hogy gyertek enni meg pelenkázódni. Felkiált, aztán nyekken, aztán felkiált, 10-10 percenként. Szóval elég korrekt a gyerek, bírjuk őt nagyon.:)

Séták. Már 5 km-eket tudok gond és zokni nélkül sétálni. Itt a meleg idő és mi útnak indultunk. A gyerek az utóbbi 3 hétben bejárta a teljes belvárost, a 13. kerülettől egészen a 9. határáig. Nem a gyerek és Aldric az akadálya egyébként a nagyobb sétáknak, hanem én. Eddig a sebem fájt, aztán az aranyerem, aztán most meg az újabb műtét miatt nem merek sokat bevállalni. De nagyon jó, hogy megint tudunk sokat jönni-menni a városban, a terhességem végéből ez nagyon hiányzott!

Látogatások.  Alapvetően eljárós emberek vagyunk, ha barátokkal találkozunk, akkor is. Mostanában azonban lakásokban töltünk időt, és hozzánk is emberek jönnek a lakásunkba. Új élmény ez, és nem is nagyon tetszik, de egyre több programlehetőség van, ahogy egyre jobb az idő.

Fürdés. A gyerek imád fürdeni. Nem viccelek. Levetkőztetjük, türcsibe csavarjuk, a gyerek ordít. Elindulunk vele a fürdőszoba felé, gyerek tovább ordít. Az elvörösödött, kifáradt gyereket berakjuk a kiskádba és a világ máris gyönyörű és rendkívül halk hely lesz. Legalábbis a lakásunk egész biztosan. Imádja a fürdést, ahogy Aldric előre-hátra hintáztatja benne, a gyerek nézelődik, sőt, már a lábával el is tudja finoman lökni magát a kád szélétől. Amúgy mi a gyereket hot waterben fürdetjük a termométer szerint. Hát, egyszer próbáltuk simán csak a warm jelzésig vinni a hőmérsékletet, végigordította. Családban marad.:)

minnesota.png

Szempilla. Elkezdett kinőni a gyerek szempillája. Miért nincs szempillánk, van viszont szemöldökünk születésünkkor. A szemöldök a szemet védi a portól és egyebektől, ez oké, de a szempilla is. Minek van mindkettő, ha mindkettőnek ugyanaz a feladata? És különben is, milyen lenne a szék, ha a térdünk hátul lenne? Naugye.

kelly.jpg

Én. Az aranyérműtétem óta már kétszer voltam vécézni. Mellékszálként muszáj idevetnem, hogy miért nincs a szarásra egy polkorrekt szó? Létezik a szarás, ami csúnya. Léteznek még a kisbabás kifejezések, kakiltam, kakáltam. Aztán ott vannak a feleslegesen eufémisztikus kifejezések a tevékenységre, mint a székelés. Na mindegy. Szóval a műtét óta kétszer szartam. Az első simán ment, hashajtóval, a következő hashajtó nélkül simán ment, volt kis vérzés. Ami elvileg természetes, a következőt el akarom húzni csütörtökig, ha lehet és ha baj van, a doki a pénteki varratszedésen meg tudja csinálni.:)

A hasam méretcsökkenése sajnos megállt. Szóval, most már így maradok a következő hetekben, amíg el nem tudok kezdeni sportolni. Fasz kivan már ezzel a terhességgel. Ja, bocs, ezzel a gyermekágyas időszakkal.:D