5 tanács első transzatlanti repüléshez egy 3 évessel

Nemrég odafelé 9, hazafelé 7 órát utaztunk Bertie-vel Budapestről New Yorkba/New Yorkból Budapestre. Átszállás nélkül. Miben különbözik ez egy sima repülőúttól, amihez itt adtunk tanácsokat?

Abban, hogy ez nektek is baromi megterhelő, nemhogy a gyereknek. De mindig lásd a célt! 

Néhány tanács:

1. Készülj fel mindenre! 

Lélekben minden eshetőségre legyél felkészülve és játszd le az agyadban előre a lehetőségeket. Legalábbis, amennyit csak tudsz. Végig járkálni akar majd. Végig aludni fog. Végig újabb és újabb innivalókat kér. Olyan ételeket kér, amiket szeret, de eszedbe se jutott venni előre. Olyan játékokat kér majd, amire szintén nem gondoltál. Esetleg éppen azt a könyvet. Nem köti le a tévé. Nem köti le a játék a képernyőn. Barátkozni akar mindenkivel. Vagy végig sírni fog. Persze, sok esetben nincs mit tenni (pl. ha nincs nálad egy adott játék vagy csoki), de fontos lélekben erre is felkészülni. 

2. Váltsátok egymást! 

Ha járkálni akar, mindketten járkáljatok vele, játsszatok vele felváltva. De addig a másik ne csak nézzen maga elé, hanem menjen mosdóba, nézze a sorozatot/filmet a kis képernyőjén, olvasson, töltődjön fel a saját "műszakjára". Ezek a kis műszakok ne legyenek hosszabbak 10 percnél egyszerre. Így nem fog olyan gyorsan elfogyni a türelmetek. 

3. Bármikor kérj nasit vagy inni, ha a gyerek kér!

Tudd, hogy a transzatlanti járatokon bármikor kérhetsz inni vagy enni, csak szólnod kell a légiutaskísérőknek. Így ha a gyereked teázna, teázhat, ha enne, ehet. 

4. Próbáld alvásidőre igazítani a repülés egy részét!

Ez persze egy transzatlanti járatnál nem nehéz. Ha van lehetőséged, utazz éjjel, akkor több alvásra van esély a gyerek részéről, mintha nappal mentek. 

5. Élvezd!

Nehéz? Nehéz. Hosszú? Hosszú. De azért utazol, mert akarsz, és oda, ahová akarsz. Ott majd jól érzed magad, ahová megérkezel, legyen az a hazafelé út vagy az odafelé. Élvezd a repülőutat is, hiszen a másik választás rosszabb. 

shutterstock_384332770_0.jpg