Miket bojkottálunk és miért?

Már régen készültem írni egy olyan posztot, amiben leírom, miket bojkottálunk, mióta Bertie megszületett. Egyrészt lelkes környezetvédők, cruelty-freesek és politikai aktivisták lettünk. Mindhármat azért, mert egyre nagyobb a felelősség a vállunkon, hiszen már Bertie jövője is számít. 

depositphotos_58317129-stock-illustration-boycott-red-stamp-text.jpg

Nutella 

Sajnos, mivel sokat vásárolunk boltban, ezért a pálmaolajat nem tudjuk teljesen kikerülni. Viszont a legnagyobb felhasználóját, a Ferrero-t igen, így mondtunk le a Nutelláról és a Rocherról.

A pálmaolaj miatt naponta 12 emberszabású hal meg. 

CBA

Ez ma már egyre kevésbé téma, hiszen nemsokára a LIDL a földdel teszi ezeket a szemét boltokat egyenlővé, de azért még van pár helyen.

A fideszes tulaj, Baldauf László miatt

Nagy márkák kozmetikai termékei

A nagy márkák még mindig tesztelnek állatokon, habár az Unióban ez tilos. Elviszik hát máshová! Nos, amióta ezeket bojkottáljuk, sokkal olcsóbban jövünk ki a sajátmárkás termékek miatt, és a közérzetünk ugyanolyan. Ja nem, jobb, mert nem támogatunk undorító cégeket sok pénzzel. Itt megtalálod, milyen márkákban bízhatsz. 

Daubner Cukrászda 

Nem eszünk ott többé süteményt. A tulaj a Jobbik fő támogatója. 

Oriental Soup House 

Volt egy kedvenc éttermünk a lakásunkhoz közel, amit sajnos ma már bojkottálnunk kell, mert nem adtak egy vendégüknek a nyári hőségben csapvizet, ami nemcsak törvénytelen, de felháborító is. 

Műcsarnok

Régen szerettük ezt a helyet, gyakran jártunk ide, de sajnos ma már nem tudunk. Ugyanez a helyzet lesz majd a Néprajzi Múzeummal is

Műanyag csomagolások, műanyag evőeszközök, tányérok, üvegek 

A szüleinktől érkező műanyag zacskókat felhasználjuk macskakaki kidobásra és arra, ha valamilyen ételt teszünk ki a kapuba, hogy aki kéri, elfogyaszthassa. Magunktól nem veszünk. Műanyag eszközöket, tányérokat nem használunk sehol. Műanyag üveges italokat nem vásárolunk, csak ha muszáj. A műanyag csomagolású péksütik és gyümölcsök helyett a nem csomagoltat részesítjük előnyben (ez főleg Nyugati-Európában nehéz). 

Jamie Oliver étterme a Várban 

"Annak a Zsidai Zoltán Roynak köszönhetően, akinek hivatalosan nincs semmilyen üzleti vagy politikai kapcsolata az Orbán-családdal – ahogy ezt a Zsidai Csoport közölte korábban, amikor kiderült, hogy Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya kezdett el náluk tevékenykedni."

Bambi Presszó

Sokáig tűrtük ennek a helynek minden hibáját, mert jó helyen van, közel is, érdekes politikai pletykákat hallhatsz, ha fülelsz és jók az árak. És persze, nagyon kellene több ilyen jellegű presszó Budapestre. Aztán nemrég betelt a poharunk a kártyás fizetés hiánya, a gépi kóla minősége, és a sütiké miatt is. A legfőbb okunk azonban a kiszolgálás milyensége. Van egy idősebb, mufurc pincérnő, akinek fáj az élet, amit megértek, de költözzön akkor tanyára. És van néhány fiatal, akinek szintén ezt ajánlanám.:) 

TV2, M1, rádióadók

 

A tévécsatorna dolog könnyű, mert nincs tévénk. A tulajdoni háttér miatt bojkottálandó rádiók már nehezebb esetek, de még mindig maradt egy hallgatható rádió. Amíg marad, addig örülünk. 

 

Persze, ez most csak egy hirtelen összerakott lista, és sajnos folyamatosan bővül. És, hogy miért jó így élni? Nem jó. De muszáj. Meg kell tennünk mindent azért, hogy a saját életünk és a gyerek jövője jobb legyen. Nehezebb így? Igen. Sokkal? Nem. És nagyon megéri! Hosszútávú megoldás lesz majd persze ezek egy jó részére az emigráció, de amíg ez nincs, marad ez. Több a semminél. 

De mire jó úgy ez az élet,
Hogyha futnod kell, amíg éled?