A Hajós Alfréd Uszoda és mi

Még a gyerek előtt jártam sokat a Hajósra, mert közel laktam, és mert 1100 volt a diákjegy. És mert nem voltak 100.000-en, mint a strandon és az emberek meg a hangulat is sokkal nyugodtabb és jobb. 

Bertie-vel már harmadjára mentünk el együtt is a Hajósra. A felnőttjegy hétvégén 1800 Ft (neki 4 éves korig nem kell majd fizetni). Az öltözők és az uszodarész is rendben van, tiszta, könnyedén használható. Ha hétköznap reggel 7 előtt odaér az ember, akkor 1200 Ft a jegy, de ez minket nem érint. 

Van két kültéri gyermekmedence, ami 80 cm magas és 34 fokos. Vagyis leér Bertie lába is, és nem is fagyunk meg benne. És amúgy senki nincs is általában a medencékben, csak mi ketten. 

Bertie első alkalommal karúszóval érkezett és UV védős felsőben, úszópelussal. A következőnél már nem kellett a karúszó, mert rájött, hogy tud gyalogolni a vízben és alkalmazta is ezt a technikát. Vettünk neki egy lábujj akasztós szandált, mert mindig elirigyelte az enyémet, de azt nem hordja... 

Eleinte rámcsimpaszkodva létezett a medencében, majd csapkodni kezdett, műanyag kacsákat üldözött és tegnap már ő maga mutatta a kunsztokat a nagyapjának, aki velünk jött. 

Az alkalmazottak magyar uszodához méltóan elképesztően bunkók, de az ember ezen már ki sem akad. :) 

alfed-hajos-swim-stadium-topview.jpg