Hogyan újítsunk fel egy lakást egy 2 éves segítségével?

Nos, pár hete elkezdtünk DIY felújítani. 

Először a fürdőszobában téptük le az álmennyezetet (miféle égetnivaló csinál álmennyezetet egy 4 m-es lakásba??), nos, aztán a letépésből eredő lyukakat és omlásokat tömködtük, gletteltük és gipszeltük. Aztán rávettük magunkat egy fürdőszobafestésre. Ezt a furcsa falfelületek, mélyedések és szögek tették nehézzé és az, hogy nem vagyunk festők és a létrát nem lehet beállítani a kádba, viszont felette is van 4 m magas plafon. Zsír. 

Aztán gondoltuk, akkor már menjen az összes tükör a falakról, mert ott voltak eleve és mind vak és torz is volt eléggé. Aztán úgy döntöttünk, a lomtalanításig a pincében pihen majd a régi fürdőszobabútor és a törölközőtartó is. Majd vettünk új fürdőszobabútort, tükröt és polcot is. Itt olyan nehézségeink voltak, mint hogy beletört a csavar több helyen is a tiplibe, fúrni-faragni kellett. Végül ki akartuk tisztítani a szifont a csapnál, de kiderült, hogy már annyira elhasználódott, hogy azt is cserélni kellett. Így történt, hogy ismét mosodába jártunk egy ideig.:) #ilovebubbles Bertie imádta az egészet, nézte, segíteni próbált, folyton bejárkált hozzánk és nagyokat nevetett. 

Következő lépésként kitaláltuk, hogy fessük ki a WC-t, ami legalább kis falfelület, viszont magas és mivel kicsi a helyiség, rosszul fér el benne a létra. Ezt is ugyanolyan ováció kísérte Bertie részéről, mint a fürdőszoba kifestését.:) 

Aztán most nemrég kitaláltuk, hogy Bertie szobájában le kell szedni a tapétát és ki kell festeni. Ehhez 2 napig vakartuk a tapétát, majd 2 napig festettünk. Azóta szép a szobácskája, a bútorait még nem cseréltük, viszont a frissen festett fehér falára kerültek fel képek és falmatricák. Nos, imádja a szobáját. Mindenkit bevisz, napi többször belátogat, nézi a falat, mutogat. Három tematikus része lett a falmatricák miatt a szobájának: a dínós, az állatos kalózos és a rózsaszín (unikornisos, tündéres), ezek mind az ő kedvencei. 

A hétvégén pedig elkezdtük leszedni a tapétát a mi hálószobánkban, mert azt hittük, nehezen fog menni és csak egy kicsit elszórakozunk vele. Aztán végig sikerült húznom egészen a plafonig már az elsőt. Szóval leszedtük még aznap az egész szobában a tapétát.:) És vasárnap begletteltük a leomlott falszakaszokat és egyéb hibákat. Tegnap már festettünk is egy kicsit, de csak úgy kb. a szoba 40%-át. Most kinn alszunk a nappaliban a matracon, aztán majd a hétvégén még a könyvespolcokat leszedjük és mögöttük is kifestünk. Ez persze ma még messzinek tűnik...Viszont Bertie annyira cukin viselkedett. Glettelt, festett, mártogatott, járkált, ebben a festésben és glettelésben már igazán ott volt, jelen volt, segített. 

Szóval egy 2 évessel és egy baromi kíváncsi és aktív macskával lakást DYI-ban felújítani baromi jó, baromi fárasztó, néha kitépném a szememet, de azért frenetikus élmény is!:)) 

a.jpg