Bertie és az ölelések

A kisfiunk egy szeretetgombóc lett. Oké, az volt mindig is. Viszont manapság egyre feltűnőbben mutatkozik meg eme tulajdonsága, mióta már mozog, szalad, rohan, és kigondol dolgokat, amiket végre is tud hajtani.

Mostanában volt néhány emlékezetes emberöleléses esete, amit megosztok most veletek. 

1. Bölcsi 

A bölcsiben kétszer is láttuk Őt, amint éppen ölelt valakiket. Az egyik alkalommal az egyik kislányhoz ment oda és ölelte meg őt szemből. A másik esetben egy másik kislány mögé állt egy gyerekszékre és onnan a nyakába borult, ölelve őt. 

2. Bécs 

Voltunk a hosszú hétvégén Bécsben és a Schönbrunni kastélyban járva láttuk, ahogy sír egy olasz kisfiú. Mit sír? Üvöltött. Toporzékolt. Verte magát a földhöz. Kirángatta magát az anyja kezéből. A hátára feküdt, a lábait emelgetve hisztériázott. 

Bertie ezt egyből egy elkámpicsorodott arckifejezéssel reagálta le. Majd odajött hozzám, megölelt és felzokogott. Aztán hüppögve nézte a kisfiút. Majd közel merészkedett és integetni kezdett neki, de ekkor a - már a világukat nem tudó - szülők és a nővére elvitték a közelünkből a kisfiút.

Aztán, megint a közelükbe kerülve, Bertie egyszer csak elhatározta magát és odament a kisfiúhoz, szorosan megölelve őt. A hátát lapogatta a kezeivel, hátha ettől megnyugszik. A kisfiú csendben is maradt egy időre a meglepetéstől, az apuka elnevette magát a jeleneten, az anyuka viszont - mivel épp azon gondolkodott, hogy bár kikaparhatná a szemeit (ismerjük mind az érzést) - kitépte Bertie öleléséből a gyerekét és valahogy bevonszolták a kastély kiállítási részébe. 

Mi eddig követtük a folyamatot, mert aztán mentünk ki élvezni a hóesést.:) 

3. Játszótér 

Tegnap voltunk az egyik közeli, kisebb játszótéren. Bertie odament két nagyobb kislányhoz. Eleinte a játékbabájukat akarta tologatni a babakocsiban, aztán viszont már produkálta magát előttük. A kislányok először kinevették őt, viszont mivel végig érdeklődők maradtak, Bertie tovább pusholta a kommunikációt a két oldal között. 

Végül, pocsolyában ugrált nekik, nevetett azon, hogy ők nevettek, figyelt rájuk, utánozta, amiket mondtak. Hangosan kacagott. És egyszer csak bumm, jött az ölelés. Ölelések garmadája. A kislányokat először meglepte a dolog, majd visszaöleltek és imádták. 

Á, abszolút nem para ezek után, hogy hogyan tanítjuk majd meg neki, hogy #anemaznem. Á, abszolút nem. De. :D