A ti gyereketek is folyton kéretlen ajándékokat kap?

A Joey egyik részében van egy olyan sztori, hogy Alexnek megmondják, hogy a jó nők folyton ajándékokat kapnak. Aztán ő is kap egy ingyen muffint a boltban és a szerelő sem kér semmit a házimozi rendszer összerakásáért. Azt hiszi, akkor ő is jó nő. Végül aztán megkapja a számlát postán és rájön, hogy: nemcsak hogy nem elég jó csaj, de még a muffint is valószínűleg lopta. :D

Nos, Bertie esetében ez a helyzet nem áll fenn, ő csak úgy kéretlen ajándékokat kap. Néhány eset, ami előtt értetlenül állunk azóta is:

1. Amikor fagyit vettünk, ő kapott egy ingyen rolettit és én is. Pedig éppen félálomban volt, szóval nem követelőzött, az biztos.

2. Amikor a Cserpesben venni akartam neki a cumisüvegébe tejet, ingyen kapta. Nem ordított az éhségtől.

3. Az egyik fast fashion ruhaboltban álltunk a sorban Bertie-vel, ő csendesen elvolt. Az eladó hirtelen odajött, megkérdezte, tetszik-e neki ez a flamingó. Bertie mosolygott. Az eladó egy mozdulattal áthúzta az árcédulát, ráírta, hogy 0, és azt mondta, úgyis utolsó darab, tessék.

4. A pékségben rendszeresen ingyen süteményt, tejszelet kap. Még úgy is, hogy ezeket nem szereti, és ezt ők is tudják, csak meg akarják valamivel lepni őt.

5. A repülőn kisbabáknak való zoknikat kapott ajándékba és egy Lufthansás plüsst.

6. Az egyik kedvenc vietnami éttermünkben rendszeresen ingyen csomag rákszirmot kapott a gyerek. Mivel ez nem olcsó dolog, már inkább veszünk előre, de van, hogy akkor is hoznak még egyet grátiszként neki.

7. A korábbi lakásunk mellett volt egy nagyobb franchise-hoz tartozó zöldséges, ahol egyszer hagymát vettem, a gyerek kifelé menet beleevett, volt vagy 7 hónapos. Az eladót annyira elbűvölte, hogy kapott tőle plusz egy csomaggal.:)

Nos, olyan csodás dolog, ha az ember gyerekét mások is szeretik és elhalmozzák, de nekünk ezt még olyan nehéz megszokni.:)

christmas.jpg