Mi történt velünk 2017-ben?

Az év utolsó napjaiban átgondoltuk, és átbeszéltük Aldrickal az elmúlt egy év történéseit, hogy imádjuk, utáljuk, tanuljunk belőle, vagy ne tanuljunk belőle. 

Lakáshelyzet

Eladtuk a lakásunkat a külvárosban, vettünk egyet a belvárosban. Ezzel párhuzamosan feladtuk az albérletünket a belvárosban és ennek segítségével letelepedtünk egy időre. Büszkén mutogatjuk az otthonunkat és rendezgetjük, csinosítgatjuk. Igazság szerint imádjuk.:) 

Munkahelyzet

Visszamentem dolgozni és Aldric átvette a GYED-et (közben dolgozik). Aztán felmondtam és most egy másik helyen kezdtem újra dolgozni. Sokkal közelebb az otthonunkhoz, de sokkal messzebb a bölcsitől. Aldric kapott egy ösztöndíjat, és ír egy könyvet is ennek kapcsán, és folytatja tovább a saját munkáját is. Lemondott a munkahelyi teendőinek egy részéről is, hogy kevesebb stressz érje őt és hatékonyabban tudjon alkotni. 

Sport

Az előző munkahelyemre napi 14 km-t sétáltunk, a mostanira napi 7-et. Hétvégente általában egy 20 km-es sétát teszünk, vagy Hüvibe vagy Normafára, vagy Aldric szüleihez a külvárosba. 

Evés

Hétfőn és pénteken Aldric főz otthon Bertie-nek és magának. Szerdán benn esznek a bölcsiben, kedden és csütörtökön pedig Aldric a munkahelyén, Bertie a bölcsiben. Én benn eszek a munkahelyemen minden hétköznap.Hétvégente általában jönnek a szüleim, és hoznak egy rakás kaját, vagy elmenős program van és akkor éttermezünk. De azért nem ritkán előfordul az is, hogy otthon összeütünk valamit. Nemrég pl. vettünk Spatzle-t az ALDI-ban, mert eszembe juttatta a cserediákos élményeimet, de még várjuk, mit kezdjük vele.:) 

Bertie fejlődése

Bertie-vel elképesztő dolgok történtek. 2017-ben félévesből 1,5 éves lett, ami őrület. A 2016-os évét egy manchesteri úttal zárta egy bébiételt majszolva, a 2017-eset pedig a saját lakásában könyvet lapozgatva. Ez tényleg őrület! 

A házasságunk 

Mi együtt végigcsináltuk munkahelyváltásokat, lakásvásárlást, lakáseladást, bérlet elhagyását, hitelfelvételt, a gyerek nevelésének problémáit és mindent. Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy jó döntés volt az az esküvő.:) 

Utazások 

2017-ben voltunk 2 napot Pécsett, amikor Aldric órát tartott, mi pedig Bertie-vel kalandoztunk a városban. Voltunk Bécsben 2 napot, kikapcsolódni, múzeumozni, lófrálni a városban. Voltunk a Balatonon is egy napot, kicsit fürödni. Aldric volt Győrben egy egynapos konferencián, én pedig Stuttgartban szintén egy napot egy képzésen. Idén nem jutott időnk és pénzünk sem nyaralni (a lakásvásárlás, munkahelyi problémák miatt), de reméljük, hogy jövőre már jut. 

Úgy érzem, hogy most OTT vagyunk, egy állomásra érkeztünk, ahol picit leülhetünk gondolkodni, hogyan tovább.:) 

 

Amik 2018-ban várnak ránk...

Amiket már most látok, hogy témák lesznek: 

- Aldric további karrierterveinek megvalósítása

- az én karrieremben a saját utam megtalálása 

- külföldre költözés/expatkodás lehetőségeinek felderítése 

- Bertie nevelése büntetés/jutalmazás, testi/lelki fenyítés és elkényeztetés nélkül

- Bertie óvodai jövőjének megtervezése (főleg most, hogy a kormány TEK-eset játszat az óvónőkkel) 

- a lakásunk szépítgetése (festés, bútorok vásárlása, parkettázás, csempézés, stb.) 

- nyaralás valahol a világ másik szeletében 

- a szokásos évi 2 bécsi út megtervezése 

- titkos vágyunk, hogy idén a karácsonytól szilveszterig tartó időszakot Hollandiában töltsük.

Arról most nem is ejtek szót, hogy idén megint választás van... 

"Mindenki, amennyire tud,

legyen boldog,

érje el, ki mit szeretne,

s ha elérte, többre vágyjon,

s megint többre."

/Kányádi Sándor/

 rest.jpg