Költözés egy 1,5 évessel

BEKÖLTÖZTÜNK!!!!

Bertie már költözött nem egészen 3 hónaposan is egyszer. Akkor az albérletünkből a gyerek miatt rakott ki a cég, akiktől béreltük a lakást. Én már 6 éve laktam ott, a terhességemről is tudtak, örültek is neki. Aztán egy szép napon kaptunk egy emailt, hogy a következő hónaptól duplaannyi a bérleti díj. Rendes szerződésünk volt meg minden. Szóval, a lakásunk továbbra is ki volt adva, mi repültünk tovább. Akkor egy nap alatt pakoltuk át a cuccokat, szállítók segítségével és magunk is autóval. Az durva volt.:)

A mostani albérletünkből még nem vittünk el minden holmit, de nagyrészt csak a könyvek és a könyvespolcok maradtak. Na, nem mintha az könnyű lenne...

A hitelügyintézésünk nem ment simán (hogy finoman leírjam azt, hogy ebben a folyamatban SENKI nem volt, aki ne hibázott volna többször is), így nem tudtunk előre készülni arra, mikor kezdjünk pakolni. Bár Aldric összepakolta a könyvek egy részét dobozokba, a hervasztó mennyiségen elkámpicsorodott, és azóta is ott állnak a bérleményben összepakolva.

Vicces módon mindkét költözés egy 3 km-es vonalra ráfűzhető volt.:) A mostani két lakás között konkrétan 1 km van. Bertie az utolsó kör holmit követve, a szüleimmel jött át a babakocsijában!

Bertie jól tűrte ezt a költözést is. Anyámmal jól szórakoztak az albérletben, amíg mi apámmal és Aldrickal hordtuk át a dolgainkat autóval. Aztán kiderült, hogy meg kell javíttatni a kazánt, így egy napig két takaróval aludtunk, viszont másnap jöttek, vitték a korábbi GYED-em teljes összegét és most már meleg is van és meleg víz is.:) Párszor bejárkáltak az alvó Bertie szobájába, aki ugyanúgy szuszogott azalatt is, mint előtte vagy utána. Igazi jófej kölök!

A gyereknek nagyon tetszik az új hely. Igazából alvása közben került már a lakásba a költözés napján és másnap reggel picit volt meglepődve, hogy hol is vagyunk most. De aztán beindult a nap és ő azóta már teljesen otthonosan mozog a lakásban. Tegnapelőtt este pl. nyújtotta a kezét Aldric öléből, felállt a földön és bevitt engem a szobájába, az ágyához, hogy most már aludna. És aludt.:)

Fontosnak tartottuk, hogy ne kapjon egyből új bútorokat, hanem maradjon neki a régi, megszokott környezete, és azt is, hogy minden játéka átkerüljön. Kapott egy új asztalkát és széket az IKEA-ból, amit előszeretettel használ is! 

A macska is megszokta már a helyet, mi is egyre inkább akklimatizálódunk. Szó szerint és átvitt értelemben is. Van egy belvárosi polgári lakásunk, van egy saját, új életünk két csodás kis lénnyel, akiket otthon terelgetünk. És ez klassz. Meg hát hidegebb is van, mint az újépítésű lakásban volt a hetediken.:) 

Szóval, most nagyon boldogok vagyunk, és az otthoni kicsik is. Most rendeltem egy posztert Bertie falára, most vesszük meg a bútorok egy részét, elszállíttatjuk a régieket, és valószínűleg festünk is. Szóval most jó!:)

 moving.jpg