10 felesleges dolog, amit megvettünk a gyereknek

Számunkra ezek voltak a leghaszontalanabb dolgok, amiket a gyereknek vettünk az első 1,5 évében. Kinek mi, nekünk ezek. 

1. Csecsemő testápoló

Védőnőnk tanácsára vettünk a gyereknek már előre testápolót. Nem volt száraz a bőre, és nem szerette, ha kentük vele. Viszont a ruháinkból nem jött ki és a kezünk ragadt tőle. Csak azután vegyétek meg, hogy van baja a gyerek bőrének!

2. Steril gézlap, vatta

A köldökcsonk ápolásához. Gézlapból elég lett volna a normális, mert ha kinyitod, már nem steril. A steril vattára nemcsak ugyanez igaz, de még elhasználni se tudtuk felnőtteknek sem.

3. Bármilyen Fisher Price-os játék

A gyerekünket érdeklik a használati tárgyaink (asztal, mobiltelefon, laptop, toll, ceruza, stb.), a zenélő hupilila szarok meg soha nem érdekelték. Illetve, ha bekapcsoltuk azokat, nemcsak ő, de mi is a halálba kívántuk az egészet, a fosadék zenéjével és világításával. Szerencsére ezeket mind kaptuk, az adományozottak meg örültek nekik.:)

4. Rácsvédő.

Miután megvettük, olvastunk egy új kutatást, amely szerint a fulladásos halál egyik okozója. Viszont nem szorul be a gyerek miatta. Mi nem sokat használtuk.

5. Hátulgombolós ruha.

Egy baromság volt megvenni azokat, sose volt hozzá türelmünk, hogy hátulgombolós dolgokat adjunk rá.

6. Gombos rugdalódzó, gombos body

Néhányszor a cukiság hevében belenyúltunk gombos (nem patentos vagy tépőzáras) kis ruhácskákba. Na, ennyi időd és türelmed nincsen. Soha.

7. Beragasztós konnektordugasz

Az a fajta konnektordugasz, amit nem lehet egy kis műanyag pöcökkel kivenni, nem túl praktikus. Csak kitörni lehet, költözés/a gyerek felnövekedése után.

8. Anyag előke

Anyagból levő előkéket előbb-utóbb ki kellett dobni, mert nem jött ki belőlük az étel. Csakis az IKEA-s vagy másfajta műanyagot tudom ajánlani.

9. Nyári kalap

Nem tudta elviselni a fején, tépte, szorította vele a nyakát.

10. Kiságyhoz való tárolószett. 

Tudjátok, a szemetes, pelenkatartó, stb. kombó. Hát nem. Eleinte nem praktikus, mert levered, kiejted, útban van. Utána meg a gyerek dobál ki belőle minden cuccot a földre.:)

useless.png