Bertie nagyon hangos

Sokáig tanakodtunk, vannak-e alsó szomszédok. Sosem halljuk őket, de az is igaz, hogy a felettünk levőket is alig. A mostani lakás nem magas belmagasságú, viszont tégla. Mióta azonban Bertie durván fejlődni kezdett, biztosak vagyunk benne, hogy nincs alattunk szomszéd. Vagy, ha van, nagyon türelmes.:)

Bertie ugyanis nagyon hangos. Ez nemcsak azzal jár, hogy hangosan dobogva, a cumisüveget a földhöz vágva mászik és járkál. Nemcsak azzal, hogy hangosan sikítozik örömében. Nemcsak azzal, hogy hangosan sír este, ha fáradt és nem tud elaludni. 

De azzal is, hogy hajnalban egész Újlipót az ő örömködését és/vagy nyűglődését hallgatja, míg elbattyogunk a pékségbe. És a pékségben is a hangos kiabálást, hogy a, vigyem már a kaját oda az asztalhoz, b, vigyem már a kaját ki a pékségből neki.

És azzal is, hogy NEM LEHET VELE ÜGYINTÉZNI ép ésszel, pedig muszáj. Iszonyatosan kínos ez két - alapvetően - introvertált, szorongásra hajlamos embernek, akit érdekel, mások mit gondolnak.

Éppen lakásváltási, ügyintézési projektben vagyunk, és Bertie eddig a következő helyeken zavarta az ott levők munkáját, csupán azzal, hogy hangos. Nem sír, nem mérges, hangosan óbégat és imád mindenkit, sikoltozik. Na jó, néha sír is, ha pl. nem foghatja meg azt a tollat, amit szeretne.

A helyek tehát, a teljesség igénye nélkül:

  • ingatlanos irodája
  • NAV
  • OEP
  • Bank1

Persze igyekszünk a komolyabb helyekre nem vinni őt (mint pl. egy szerződéskötés), de nem mindig tudjuk ezeket az alkalmakat megoldani (ha pl. előtte tudjuk meg pár órával), így csusszant be ez a néhány eset, amikor szénné égetett minket mindenki előtt.

Ő csak barátkozni akar és felhívni magára a figyelmet. Az állam alkalmazottai meg öngyilkosság nélkül kibekkelni ezt a napot is, hogy aztán otthon száraz kenyeret ehessenek vízzel. Mindkét felet meg lehet érteni, de mindkét fél tőlünk vár megoldást. Sajnos, ez a megoldás akkor necces, ha mindketten épp ügyet intézünk (külön ügyintézőnél), és szeretnénk gyorsan túl is lenni a dolgokon.

Bertie hangossága egyébként azért is meglepő, mert Aldric kifejezetten halk, az én beszédhangom meg teljesen átlagos. Bertie meg már születésekor is még a magzatvizet köpködve ordítozott az orvossal. Biztos hiányolta az aznapi mandarint.:)

hear.jpg