#istandwithceu

Nem is olyan rég írtuk meg, hogy Bertie-vel a Közép-európai Egyetem Babalaborjában jártunk, hogy részt vegyen egy érdekes tudományos kísérletben, ahol, mint akkor a nagyon kedves kutatóktól megtudtuk, nagyösszegű nemzetközi kutatási pályázaton elnyert pénzből alakították ki a modern és magas színvonalú infrastruktúrájukat. Most pedig azt olvastuk megdöbbenve, hogy a magyar kormány kifejezetten a erre az egyetemre szabott törvényhozással próbálja ellehetetleníteni a CEU további működését önző és buta politikai szándékok kedvéért.

Tekintsünk el most egy pillanatra attól, mennyire visszataszító dolog a jogot ilyen, visszaélésszerű módon használni, erőfölénnyel visszaélni, másokat bullyingolni. Tegyük azt is félre, hogy milyen sötét jövőképet fest az ország elé az a helyzet, hogy az államhatalmat birtoklók csak úgy kipécézhetnek maguknak valakiket, akik nem tetszenek nekik és minden józan észt, az ország érdekeit félretéve boszorkányüldözésbe kezdhetnek. Tegyük azt is félre, mennyire visszataszító dolgokat írnak egyes kommentelők, akik kárörvendenek és összevissza hazudoznak.

Összpontosítsunk inkább arra, hogy mi minden adtak nekünk a rómaiak. Tessék elolvasni: itt. Egy rakás értelmes, érdekes, a kor legmenőbb tudományos színvonalán álló dolog. És nincs benne semmi ártalmas. És mindez egy adófizetői fillérünkbe se kerül, ellenben növeli a GDP-t és termeli az adóbevételeket és terjeszti jóhírünket a világban.

btzjo2-v_400x400.jpg