Bertie a CEU Babakutató Laborban járt! Érdemes volt!

Bertie a CEU Babakutató Laborjában járt ma, hogy segítse a tudományt. Mielőtt jönnének a sorosbérencezős kommentek, még gyorsan leírom, miről szólt maga a kutatás, amiben részt vettünk és milyen volt a hely.

Az ottani pszichológusok 18 hónapos korig vizsgálnak gyermekeket, a korai gyerekkor fejlődési folyamataival foglalkoznak. A babáitokat 4 hónapos kortól tudjátok vinni. Itt tudtam regisztrálni hozzájuk, ahol meg kellett adnom a gyerek keresztnevét és korát.

Mi egy 1 éveseknek való vizsgálatra mentünk. Ahogy odaértünk, egy frissen felújított, ikea szoba szerű helyre érkeztünk, ahol kedvesen fogadtak minket. Bertie kicsit játszott, majd egy 5 perces laborvizsgálat következett.

ceu.jpg

Az egyikünk bemehetett vele egy sötét szobába, ahol egy speciális rajzfilmet vetítettek. Én mentem be vele, mert Aldric sok ilyen kísérleti szobát látott már munkája során, engem meg nagyon érdekelt. Az ölembe kellett vennem Bertiet és fogni a csípőjénél. Rám egy fekete szemüveget tettek, csak ő látta a rajzfilmet. A kísérlet lényege az volt, hogy kamerán megfigyelik a gyerek szemmozgásait, viselkedését, míg a figurák eltűnnek és előtűnnek a mese folyamán.

Bertie fiunk még soha nem látott tévét, így teljesen bizonytalanul állt a dolgok előtt. Először mosolygott, majd tapsolt, húzta a hajam, le akart menni járkálni. Megnéztük utána a kutatás vezetőjével és Aldrickal együtt a róla készült felvételt (ami szerintem kövérítette őt, Aldric szerint meg csak felülről vette őt a kamera).

Arra ne számítson senki, hogy bármit is mondanak a gyerekéről (és ne is féljen tőle, hogy bármi "baj" kiderül). A végén Bertie még kicsit játszott a játszósarokban és kapott egy ajándék ikeás cicát is.

Mi jól éreztük magunkat. Mozdítsátok ti is előre babáitokkal a tudomány fejlődését, amíg még nem Prágába kell hozzá kiutazni, hanem csak Lipótvárosba!:)