Mire figyeljünk, ha bébiételt vásárolunk?

Szabályok, amik alapján mi választunk (nem fontossági sorrendben):

1. A korcsoport. Attól, hogy ehet a gyerek a DM szerint 4 hónaposan epret, attól még - ha a családban volt allergia a kismagvas gyümölcsökre - ne vegyél a gyereknek. Majd ráér 1,5 éves korban is. Egyébként mi nem követjük a - nagyon durván túlszabályozott - magyar hozzátáplálási elveket mindenben. Annak idején itt írtam a világ néhány másik országának hozzátáplálási elveiről.

2. A cukortartalom. A főételeknél (főzelékek) nem fontos annyira nézni a cukrot, mint a gyümölcsös ételeknél. A gyümölcs cukor nélkül is éppen elég édes.

3. A fruktóztartalom. Azt hiszed, az valami jó dolog? Nem. Annak a mennyiségét is érdemes az üveg oldalán levő táblázatban megnézni!

4. A sótartalom. Rengeteg olyan főzelékféléből választhatunk a piacon, ami a "hozzáadott só nélkül" felirattal van ellátva. Érdemes azt választanunk!

5. Az ár. Jellemzően a Müller sajátmárkás termékei és a Rossmann saját márkásai a legolcsóbbak, és mind átmennek a fenti 4 próbán is.:) 220-300 Forint közötti áraikkal néha a DM akciói is felveszik a versenyt, de ott ugyanazt a minőséget kapja az ember általában, drágábban.

6. A változatos táplálás. Mi minden nap 3 üveg bébiételt adunk a gyereknek. Reggelire egy müzlis gyümölcsöt, ebédre egy főzelékfélét, uzsira egy sima gyümölcsös bébiételt (általában kevert gyümölcs), a többi étkezés még tápszeres. Igyekszünk mindig változatosan kiválasztani az ételeit, ízvilág és ételfajta szempontból is. Erre azt a megoldást találtuk, hogy egyszerre veszünk meg egy heti adagot, így nem tévesztjük el, miből mennyit evett a héten. De ha nem lenne Aldric segítségként, én biztosan vezetném egy füzetben, hogy milyeneket vettem már a héten. 

7. Bio. Ha van rá lehetőség, érdemes a bio változatot választani a sima helyett. A Rossmann sajátmárkás bébiétele ebben verhetetlen!

8. Ne legyen benne pálmaolaj vagy pálmazsír. Ez a legnehezebb és a legújabb szempontunk. Kevés dolog van, amiben nincsen sajnos ilyesmi, de igyekszünk jól választani. Naponta akár 12 emberszabásút is megöl a pálma feldolgozása. 

kaja.jpg

Miért választottuk a bébiételes táplálást?

A) Bio.

B) Változatos.

C) Mindig elérhető minden gyümölcs és zöldség.

D) Ellenőrzött minőség, míg a bolt és a piac sajnos nem.

E) Könnyű vele. Bedobom a babakocsiba és megeszi, ahol épp vagyunk.

F) Nem kell hozzá főzni.

G) Nem szeretünk fagyasztgatni, és később elővenni azokat a dolgokat, így nagyobb mennyiség készítése sem játszik.

H) Pontosan tudjuk, mennyit eszik a gyerek. (Kezdettől meg tud enni egy teljes üveggel, de így tudjuk a pontos ml-t, ahogy a tápszernél is tudtuk előtte.)

Kedvenc márkáink, amik ezeknek megfelelnek:

  • HIPP
  • Babydream
  • Alnatura
  • Univer
  • Kecskeméti