Egy barátság története Benővel - ezúttal egy másikkal

Nem tudom, honnan került hirtelen elénk ez a sok Benő (bevallom, az egyetlen Benő, akit eddig ismertem, az a rákospalotai Karácsony Benő park), de tény, hogy néhány nap alatt Bertie már a második Benővel barátkozott össze. A múltkorival ugyebár a Kopaszi gátnál találkozott, ezzel pedig az unokatesója balettvizsgáján Angyalföldön. Benő nővére maga is a vizsgázók között volt, az apja pedig mellettünk ült, akárcsak Benő, akit az egész elég mérsékelten érdekelt, bár a nővérével nagyon kedves volt. A 4-5 éves forma kisfiú hamar felfigyelt Bertie-re és elég gyorsan megkedvelte. Ebben azt hiszem, Bertie baba mivolta játszhatta a döntő szerepet, kedvessége és barátságossága csak ezután jött. A szimpátia mindenesetre gyorsan kölcsönösnek bizonyult: Bertie megsimogatta Benő karját, belekapott a hajába, megpróbált a keze segítségével szemműtétet is végrehajtani rajta, Benő pedig beszélt hozzá, leült mellé a földre, segített megakadályozni, hogy Bertie kúszni-mászni kezdjen, utánament a cumijának, amikor elgurult, felajánlotta, hogy üljön az ölébe, megsimogatta a karját, a haját, bábozott neki Bertie plüssével, továbbá nagyon szerette volna, ha Bertie kimehet egy kicsit mászkálni. Mi több, a betört képernyőjű telefonját is odahozta és felajánlotta, hogy nézzenek együtt mesét. 

Meg kell mondanom, nem tudom, hogy bírta volt az extrém meleget, levegőtlenséget és az esti időpontot Bertie Benő nélkül. A balett nem nagyon izgatta, a klasszikus zenét szokás szerint kedvelte, a jazz-balettes résznél a ritmus egy kis táncikálásra is rávette, de a steptáncon kívül, amit tátott szájjal figyelt, más nem izgatta. De szerencsére ott volt Benő!

Nem akarom igazságtalan lenni, Benő kedvessége a jelek szerint a családjára általában jellemző. Apja, aki mellettem ült, szintén barátkozott Bertie-vel, puttyogott neki a szájával, meg össze-össze vigyorogtak néha, bár persze azért próbált a lányára is figyelni és Benővel is kellett foglalkoznia. Mindenesetre a fiunk őt is nagyon kedvelte.

Érdekes volt látni, ahogy Bertie kapcsolatba került egy másik gyerekkel. A nagy korkülönbség miatt inkább petelés volt ez, mint barátkozás persze, de Bertie, amellett, hogy megadóan tűrte, hogy szeressék és szórakoztassák, azért maga is érdeklődőnek bizonyult.

    cica.jpg