Bertie, 2017 tele nagyon durva!

Bertie, feltűnt, hogy mostanában nem járunk reggel a pékségbe? Mert reggelente -9 fok van, éjjelente meg -24 is akár. A nagybátyád az egyik magyar hegyen van jelenleg, ott -30 fok van éjjelente. Feltűnt, hogy a mami, ha ki is megyünk, két zoknit vesz fel, a szoknyáit/ruháit farmerre cserélte? Feltűnt, hogy apa két pulcsit vesz fel és a fekete kabátot hordja már? Te nem tudod, de mami az utóbbi néhány télen nem hordott 2 hétnél tovább télikabátot vagy hosszú csizmát. Feltűnt, hogy rajtad még egy pléd is van a bundazsák alatt? És hogy elmaradtak a hosszú sétáink?

Emlékszel, hogy tegnap megtaláltad azt a sapkát és kesztyűt az előszobaszekrényen? Azokat vittük el tegnap a Vígszínházhoz, mert ott van gyűjtés azok számára, akik fáznak (kabátok, kesztyűk, sapkák, sálak, cipők). Sajnos többel nem tudtunk segíteni, mert a Mikulásgyárba elvittük a felesleges dolgainkat már régen.

cold.jpg

Idén nagyon hideg a tél. Egy csomó budapesti hely hirdetett ingyen teaosztást, ingyen italosztást, melegedési lehetőséget. Nagyon sok ember segít a kinn élő és saját fűtetlen lakásukban élő embereken (igen, Bertie, Te is!). 2016 december végéig 80 ember fagyott meg Magyarországon, ezek 1/3-a a saját lakásában! És csak ezután jöttek/jönnek a nagy mínuszok. Nem volt ez másként a korábbi években sem, amióta nem visz be a rendőr, ha hajléktalan vagy és nem dugdossák a munkanélkülieket gyárakban vagy GYED-en.

Eközben a kormány azt a két hírt osztotta meg a télről nemrég, hogy 1. A migránsok (sic!) még a hideg ellenére is jönnek. 2. Az utóbbi két napban senki sem fagyott meg.


huszonöt éve nonstop a válság
nem mászunk ki, csak a gödröt ássák
volt egy lépcsőnk, de eltemettük
most építjük újra, hogy lebontsuk együtt
mert az utód is úgyis begőzöl
még pár év és kezdhetjük elölről