10 kreatív ok, amiért jó gyereket vállalni!

A Gyermekmentes övezet nevű - egyébként néha halálosan vicces - Facebook oldalon gyakran kérdezik a tudatosan vagy gazdasági okokból gyermektelenek, hogy miért jó a gyerek. A gyerekesek sokszor nem tudnak rá válaszolni. Én összegyűjtöttem pár vicces és nagyon klassz velejáróját a gyereknevelésnek.

Vigyázat, mártírkodás mentes anyaposzt!

1. Mindig lesz elég fehér ruhadarab, amit ki lehet mosni. A gyereknek van egy csomó fehér bodyja, rugdalózója, nem beszélve a textilpelenkákról, a lepedőkről és fürdőlepedőkről. Nekünk szinte nincs fehér cuccunk. A Földünket védjük, ha nem mosunk fél adag ruhát, mint a gyerek előtt!

2. Az ember rendkívül gyakran takarít. Mert rá van kényszerítve, hiszen képzelheted, hogy néz ki a földön csúszkáló baba ruhája, keze és szája akkor, ha nem porszívóz az ember eleget, vagy elég alaposan.:)

3. Legalább fél évig nem kell dolgozni, mégis van fizetés! Persze két évig is van, ha az ember azt akarja, de egyrészt a CSED után már lehet akár otthonról is dolgozni, másrészt nagyon durva különbség van a CSED és a GYED összege között, és a GYED Extra az igazából duplafizu. Eleve a GYED maximálva van, a CSED meg nem, de a GYED-ből még adót is vonnak. Mondjuk tény, hogy kell a stadion!:)

4. Napközben is nézhetsz sorozatot vagy alhatsz. Máskor hogy fordulhatna elő, hogy a munkahelyeden filmezel vagy alszol, míg a főnök alszik?:)

5. Akkor mehetsz vásárolni, mikor mások nem tudnak. Így elkerülöd a sort, a tömeget és elkerülöd az idegeskedést, ami ezekkel jár.

6. Annyit sétálhatsz, amennyit csak akarsz! Persze a gyerek napirendjét közben betartod. De őszintén, mikor volt a beosztásod ilyen rugalmas?:)

7. Az első hónapokban mindig azt mondhatod a súlytöbbletedre, hogy "de hát még csak 1/2/3 stb. hónapja szültem". Utána persze a gyerek egy éves kora után már cselekedni kell vagy elfogadni a helyzetet, de addig ez az érv játszik.:)

8. Nem kell többé ébresztőórára kelned! Kinek ne jelentene folyamatos stresszt, hogy vajon be van-e állítva az ébresztő a telefonon/órán?! Mostantól mindig azonos időben kelsz, és akkor sem az ébresztőre.:)

9. Megtanulhatsz kiállni magadért és felnőni! Nem szoptatsz 2 évig? Nem hordozol? Nem utálsz otthon lenni? Utálsz otthon lenni? Nem mész vissza dolgozni csak 2 év után? Hamar visszamész? Nem ez, nem az, nem amaz? És? A szülőség megtanít arra, hogy megvédd a saját álláspontodat, és úgy egyáltalán, kialakíts egyet mások téged érő bullyingolása során. 

10. Elmélyítheted a kapcsolatod a férjeddel/feleségeddel, ahogy ketten küzdötök az élet adta nehézségekkel. És ismerjük el, a gyereknevelés az egyik legdurvább kihívás ever!:)

+1. Annyira, de annyira, de annyira jó ennek a csodás kis ember szülőjének lenni! Nekünk nagyon megérte!:)

perfect.jpg