A 11 legújabb fejlemény Bertie-ről

Ez a bejegyzés nem kifejezetten közérdekű, csak szeretném rögzíteni, mi is dolgok állása 2016. december 31-én:

1) Múlthéten Bertie kapaszkodva térdre emelkedett. Iszonyúan örült a dolognak, sikítozott, nevetett. Utána pár nap nyugalom következett. De mára ott tartunk, hogy reggel mindig feltérdelve találjuk meg az ágyában, a babaágy rácsába kapaszkodva. Hol egyik, hol másik kezével engedi el az ágyat.

2) A mutatvány egyik továbbfejlesztett változata, hogy Clamesa sámlijára támaszkodva térdel fel, sőt, megpróbálja a fenekét is kitolni. Egyszer pedig fel is ült a sámlira támaszkodva.

3) Mászni továbbra sem mászik, viszont egyfolytában négykézlábra áll, s előbb egyik kézzel, majd a másikkal integet (valójában nem integet persze, csak magasba emeli a kezét), illetve rugózni kezd és sokáig nem is unja meg.

4) A frászt hozva ránk a dohányzóasztal alsó polcára támaszkodva előbb feltérdelt, majd felmászott a polcra, aztán átkúszott a túloldalra, utána pedig rettenthetetlen bátorsággal a mélybe vetette magát a túloldalon. Itt kicsit bizonytalan volt, hogy sírjon-e, de mivel mi ünnepelni kezdtük, hogy milyen ügyesen csinálta, amit csinált, inkább nyugodt maradt.

5) Elkezdett "beszélni". Messze van még a beszédtől, de egyrészt elég sokat dúdolgat, másrészt a héten rászokott arra, hogy nagyjából azt mondogassa hosszabb-rövidebb ideig, hogy "ge-ge-ge-ge-ge".

6) Ha rámutatok valamire, nem nagyon érti, hogy mire gondolok. Egyelőre az arckifejezésem sokkal jobban érdekli. A nevére sem hallgat. Viszont ha hívom magamhoz, elég egyértelmű válaszként odakúszik hozzám 

7) A plüssállatokat továbbra is nagyon szereti. Kedvesen mosolyogva magához öleli őket és az arcát beléjük fúrja. Viszont simán lemond róluk, ha lát másikat. Ennek boltokban továbbra is nagy hasznát vesszük.

8) Továbbra is, bárhova megyünk, igyekszik az emberekkel barátkozni, merően nézi őket, várja, hogy rápillantsanak és ő rájuk mosolyoghasson, rájuk nevethessen.

9) Az öltöztetést nem nagyon szereti, bár nem tiltakozik. Ahol viszont szinte mindig hisztizni kezd, az a kabát felvétele vagy a babakocsiba bekötés.

10) Az etetésben továbbra is az a helyzet, hogy mindent imád enni. Reggelente a pékségben mindig kér egy falatka péksüteményt (néha elég hangosan). A bébiételeknél továbbra is mindig mást eszik, az első falatnál továbbra is mindig fintorog, de rögtön utána jóízűen enni kezd. A tápszeres üveget szereti maga fogni, sőt, a "10 órait" szereti tök egyedül, több adagban elfogyasztani úgy, hogy visszajár az üveghez.

11) Hosszabb idő után lemértük: 75,5 cm.  

improve.jpg