Hogyan adományozhat egy baba?

Volt nemrég a wmn.hu-n egy cikk arról, hogy mit NE adományozzunk. A cikkíró stílusa a kommentelők egy részének tetszett, a másik fele szerint pedig vérlázító volt. Nekem kevés dologtól nyílik ki a bicska a zsebemben, de ez a cikk az volt. Én inkább arról írnék most itt nektek, hogy Bertie miben és hogyan tud segíteni másoknak.

Bertie-nek van egy anyja és egy apja, a szülei budapesti átlagbért keresnek. Bertie egy EU-s átlag GDP-jű fővárosban él. Bertie-nek van egy budapesti lakása (mivel egykeként ő örököl majd utánunk). Bertie-nek van kb. 50 db plüsse a lakásban, a szüleimnél további ugyanennyi. Bertie egy demokratikus berendezkedésű államban él. Bertie babakocsival közlekedik. Bertie-nek mindig van pelenkája, tápszere, tiszta ruhái. Van áram a lakásunkban, van net és van vezetékes víz is. A távhő segítségével a házunkban télen meleg van. A közös költség befizetése miatt pedig van lift és világítás is a házban. És a szemetet is elviszik. A családunkban két laptop, két mobiltelefon és egy Kindle van műszaki cikként.

Azt hinnétek, ez a felsorolás nem nagy dolog. DE AZ!

  • Ma Magyarországon 4 millióan éheznek nap mint nap. A lakosság kb. 40%-a.
  • Magyarországon az EU-n belül a 3. legmagasabb a különbség a legfelső hányadba tartozó dolgozók jövedelme és a legalacsonyabb hányadba tartozóké között.
  • Ma Magyarországon az emberek 44%-a anyagilag deprivált, az Uniós átlag egyébként a 20%-ot sem éri el.

Bertie még nem tehet sokat. 8 hónapos. Vannak viszont sosem használt, ajándékba kapott játékai, kinőtt, de jó állapotú ruhái. Az 50-56-os ruhákat szívesen fogadta tőlünk annak idején a Maternity, ahol Bertie született. A ruháit pedig a barátaink, akik még terveznek gyereket, és a Migration Aid is. Na meg a Vöröskereszt is. A játékait, könyveit többnyire a gyermekorvosi rendelő játszó részlegére visszük, ott örülnek neki. De szoktunk belőle letenni a közeli mosoda gyereksarkába is, ahol szintén szívesen fogadják. A babakádját és pihenőszékét nemrég egy budai gyermekotthon kapta meg, akik nagyon örültek az adománynak az ott élő kisbabák számára. A DM Bababónuszban most van egy akció, amelynek keretében most 50 pontért vehetsz egy szundikendőt, és a DM 260 baba számára fél évre biztosít pelenkát. Nemrég a Mikulásgyárba vittünk a segítségével (tényleg, mert a babakocsiban hozta a cuccokat) néhány májkrémet, amit a szüleim hordtak össze hozzánk, de mi nem eszünk ilyesmit, elvittünk pár kihajtható gyerekkönyvet a rengetegből, és egy csomag Babydream pelenkát, amit kinőtt. Aztán adtunk egy kisebb összeget az Adjukösszének is arra, hogy a sérült gyermekek anyukái kicsit kiszabadulhassanak a hajtásból az alapítvány segítségével.

Egyelőre ennyit tehetett egy 8 hónapos baba. Remélem, ez nem csekélység.

kiss.jpg