Néhány babaszoba Budapesten, ahol jártunk

Írtam egy korábbi bejegyzésben, hogy az Allee hogy képzeli a babaszobát pelenkázó nélkül. Most pedig néhány másik példa, hogyan képzelik el más helyek az egész kisbaba témakört.:)

A Magyar Nemzeti Galériában van egy babaszoba az egyik épületben (bár ez nem volt nyitva, amikor legutóbb mentünk...), aminek a kulcsát a Ruhatárból kell elkérni. Az tök jól felszerelt: van pelenkázó, játékok, pelenkakuka, mondjuk vécé az nincs, viszont babakocsistól nem férsz be a sima mosdóba. De oké, mi általában kenguruval megyünk oda egyébként is. Van viszont a főépületben egy női vécé, amiben van egy pelenkázóhelyiség (csak a nőiben!). Akkora, hogy beállni nem tudsz már a baba elé, csak ha nyitva hagyod az ajtót magad mögött. Amibe aztán beleütköznek azok, akik bejönnek a mosdóba. És amúgy így néz ki. Hívogató, igaz?

kep1_1.png

Voltunk az utóbbi időben többször a Budagyöngye Bevásárlóközpontban (ez igazából egy igazi mall), ott ilyen volt a pelenkázós rész (csak a női vécében!). A gyerek beköthető a pelenkázóba.

kep2.jpg

Aztán a Rózsakert Bevásárlóközpontba is betévedtünk, és a Hűvösvölgyi Szolgáltatóházba is (mindkettő mall), egyikben sem volt a női vécében pelenkázó. Lehet, hogy volt máshol babaszoba, de mi nem találtuk meg. Az óbudai Új Udvar is egy mall, ahol pedig ez a pelenkázóasztal fogadott (szintén csak a női vécében). Legalább megpróbálták, elég fapadosan, de legalább:

kep4_1.png

Voltunk még egy helyen a napokban, a Central European University (aka CEU) új épületében. Ott egy nagyon modern, koedukált és jól használható babaszoba fogadott (itt nem baba-mama szobának hívják, mint másutt). A szoba egész nagy, van benne egy kanapé, egy pelenkázóasztal (amilyet mi is használunk otthon), egy kis konyharész vízzel, pohárral, mikróval, egy kis asztal és fogas. Képek:

ceu1.jpg

ceu3.png

Folytatása következik.:)