Milyen márkájú és fajtájú babacuccokat használunk és miért?

A "használunkat" úgy értem, hogy Aldric és én, nem úgy, hogy "bekakiltunk" meg hogy "esténként már nem szopunk, na de mit szól ehhez az apuka".

Pelenka. Próbáltunk az elején mindenféle márkát. Próbáltuk a Liberót, mert a kórházban is azt adtak rá. Bevált. Próbáltuk a Pamperst, bevált. Próbáltuk a Babylove-ot (DM sajátmárkás pelenkája). Bevált. Próbáltuk a Tesco sajátmárkását, nem vált be, nem ragad, vagy nagyon ragad, nem tartja jól a vizeletet éjjel. Próbáltuk a Babydreamet (a Rossmann saját márkája), bevált. Végül utóbbi mellett maradtunk, és ebből vettük az egyre nagyobb méreteket. Jelenleg a 4-es méretet használjuk, ami 7 kg feletti babáknak való. Azért döntöttünk emellett, mert tökéletesen szívja a vizeletet (ahogy a többi is, a Tescosat kivéve), tökéletesen tartja a szagot (ahogy mind), viszont darabra iszonyatosan olcsó a többivel szemben. Ha a Rossmannban (legalábbis a Jászaisban) 2 csomag 48 db-os Babylove pelenkacsomagot vesz az ember, akkor 2000/db áron kapja. UPDATE: Most kaptunk egy 4-es Pampers csomagot és undorító az illata, alig várjuk, hogy elfogyjon.:) UPDATE2.0: A Babydreamet dobtuk a gyerek 11 hónapos korában, Babylovera váltottunk, mert folyton kipisilt. Sokkal kompaktabb az anyag és nincs kipisilés.

+Itt volt egy plusz nehézségünk, a gyerek egy hetes kora óta óriási felelősséget ró a pelusára, ugyanis 8-9 órát alszik éjjel, amikor mi is, így nem cserélgetjük alatta a pelenkát.:) Vagyis ki kell bírnia reggelig. Mostanában már annyi pisi van és széklet is szokott lenni reggelre, hogy elgondolkodtunk valamilyen éjszakai pelenka beszerzésén, ugyanebből a márkából. UPDATE: Vettünk, Babydream épp erre való nadrágpelenkát, nem használt.

Popsitörlő. Próbáltuk a zöld Neogranormonosat, mert azt adtak a kórházban: tetszett az állaga, viszont több jön ki egyszerre. A kék Neogranormonost tartottuk egy darabig magunknál a babakocsiban, az jó volt, elfogyott és nem vettük újra. A Pampersöset is próbáltuk, ajándék volt valamelyik várandós csomagban: ömlik belőle a víz, és több jön ki egyszerre, így azt nem vettük újra. Próbáltuk még a Johnson's törlőkendőjét, azt én nagyon szerettem, Aldric utálta (neki túl vizes volt), így azt is dobtuk a listánkról. Volt még egyszer a zöld Libero törlőkendő is, de az meg túl száraznak bizonyult. Vettünk Babydreamet (a rózsaszínt és a kéket), mindkettő száraz, rossz a fogása és nem is igazán töröl. Maradtunk a Babylovenál, abból is a fehérnél, olcsó, jó, nem túl vizes, nem túl száraz, egy jön ki egyszerre.

Popsikrém. Kaptunk sokfélét ajándékba boltokban, csomagokban, gyógyszertárakban. A Gabi nem tetszik, túlzottan vizes, alig kenhető, siklik a kézen. A Sudocrem túl sok, túl sűrű, nem tetszett nekünk. A tubusos Neogranormon szintén ilyen volt, nem vált be. A dobozos Neogranormon nekem tetszett, Aldricnak nem, túl vizesnek találta, így azt is dobtuk. Ezeket mind utazásokhoz használtuk vagy a kültéri pelenkázásokhoz. Itthon mindvégig a gyógyszertárit használtuk és bevált. Tökéletesen kenhető (tubusban és dobozban is adják, gyógyszertártól függően), nem túl vizes, nem túl dús. Egyetlen titok van, meg kell találni azt a gyógyszertárat, ahol nem undorítóan halszagúra csinálják a masszát és máris nyertél!:) UPDATE: Vettünk egy Rossmannosat és nem jó, nagyon folyós és nem igazán hidratál jól.

Fürdetőkrém. Csak a gyógyszertárit próbáltuk és bevált. Felmarkolsz belőle egy kicsit, belerakod a vízbe, szétmorzsolod és kész. Arra is jó, hogy később eless miatta a kádban (de erre persze mind alkalmas) és nyakadat törd. De nem csak erre, hanem arra is, hogy a koszmót leszedd a gyerek fejéről vele.:)

Cumisüveg. Csak a MAM-osat vettük eddig. Kezdetben az 1-eset (abból is az önsterilizálót, mert az szétszedhető és a kólika ellenit), aztán 4 hónaposan váltottunk a 3-asra, amiből úgy ömlik a tej, hogy azóta se tud belőle a gyerek inni, szóval most az 1-eset és a 2-eset használjuk (végre találtunk ketteset). Az üvegeket 3 havonta ki kell dobni. Vettünk még egyébként Babylove-os cumisüvegeket is, de azokból egyáltalán nem tud inni. Volt még Avent szoptatást segítő cumink (ajándék volt a kórháztól), a gyerek csak vizet kapott belőle, tudott belőle inni, de pici volt az üveg tápszerhez.

Cumi. Abból a MAM-osak voltak a kedvenceim, mert éjjel világítottak, így könnyen megtaláltuk a gyerek ágyában. Aldric viszont viszolygott tőlük, éppen emiatt, így a 3 hónapos csere után már váltottunk Babydreamre. Azóta azokat cserélgetjük, 2 van egy dobozban, megéri, 450 Ft. UPDATE: 11 hónapos a gyerek, hetente elhagyunk egy cumit, így már nagyüzemben vásároljuk azokat.:)

Tápszer. Kezdetben a Beba Pro Start HA-t ette a gyerek, aztán váltottunk 6 hónapos korban Beba Pro 2 HA verzióra (az egyes kimaradt, mert a doki szerint nincs akkora különbség), aztán most 8 hónapos kortól fogunk váltani a Beba Pro 2-re, ami már nem hipoallergén verzió lesz. (Mivel nincs tejérzékeny a családban.) A tápszerrel kapcsolatban az a nehézség, hogy mivel két dobozzal (azaz négy zacskóval) írnak fel egy recepten, így 1. nehéz olyan gyógyszertárt találni, ahol van egyszerre ennyi, így vissza kell menni másnap, 2. hazacipelni is szar a babakocsiban 3. az a rengeteg műanyag kanál...úgy sajnálom, hogy ki kell dobni, 4. mindig elidőzünk a gyógyszertárban vagy az utcán, míg a dobozokat kidobjuk és csak a zacskókat visszük haza. UPDATE: A Babydreamestől nagyon büdös volt a gyerek szája, most a Müllereset szoktuk venni újabban. UPDATE2.0: 1 éves korára váltottunk tejpépre, Babydreamesre (nem büdös a szája tőle).

D-Vitamin. A doki a Vigantolt írta fel, de mivel én idegbajt kapok a cseppentéstől (nem jön, több jön, mindenhova megy), így legközelebb már (nemsokára elfogy a születéskori üvegcse) másfajtát fogok venni. Magyarországon nem láttam olyat, ami nem ugyanilyen kiszerelésű, de nem adom fel!:) UPDATE: Vettem egy pipettát a gyógyszertárban 100 Ft-ért és azóta megváltozott az életünk.:)

Bébiétel. Szeretjük a Rossmannt bébiétel szempontból is. Egyrészt mindig vannak nagyon jó Rossmanó akcióik (pl. 179 Ft egy gyümölcsös kaja, vagy 239 Ft egy húsos főzelék), másrészt pedig amúgy is olcsóbb a saját márkája (minőségre meg ugyanolyan), mint a DM-é. Így ezeket a márkákat vesszük ott: Babydream, Kecskeméti, Univer, Hamanek, néha Hipp (a Margit krt. elején a Rossmannban mindig van HIPP akció). A DM-ben többször megszívtuk azzal is már, hogy 4 hónapos kortól adható bébikaja nagy darabos és kemény volt, Bertie-nek meg persze nem kellett. UPDATE: A Müllerben tökjó saját márkás bébiételek vannak, olcsók és változatosak. Itt írtam arról, mi alapján érdemes bébiételt választani.

És tessék, itt egy dal a Lonely Islandtől a pelenkapénzről: