Mi segíthet, hogy önmagad maradj GYED alatt?

Ezek nem parancsok, csupán nálam bevált taktikák arra, hogy segítsek magamnak GYED alatt.:)

1. Próbálj megőrizni szokásokat annak ellenére, hogy közben megváltozott az egész életed! Eddig jártál fodrászhoz havonta, mert úgy őszül a hajad, mint nekem? Ezentúl is járj! Nem tudod magadnak kiszedni a szemöldököd normálisan? Ezentúl se hanyagold el magad! Szerettél egy kád vízben sorozatot nézni? Szakíts rá időt ezentúl is! Szerettél elmenni futni? Menj futni a babakocsival!

2. Olvass! Olvass rövid dolgokat, amikre van időd a gyerek két evése között! Képregényt, rövid sztorikat, novellákat, interjúkat, cikkeket. Fejts keresztrejtvényt! Akár a mobilodon vagy papíralapon is. Amikor a nagyapám nyugdíjba ment, az agya karbantartása miatt elkezdett keresztrejtvényt fejteni, és 20 évvel később, 92 évesen teljesen ép elmével távozott közülünk. Halkan jegyzem meg, hogy tanulj! Idegen nyelvet, még idegenebb nyelvet, főzést, okj-t, bármit!

3. Vonj be nem gyerekes embereket a hétköznapjaidba! Őszintén, nem kellene már egy kávé vagy ebéd a hogyishívjákkal, akivel olyan jóban voltál azon az órán, tudod, amit az az akárki tartott, aki nemrég nyilatkozott a tévében? Dehogynem!

4. Vond be a gyereked az életedbe! A kisbaba remekül elalszik egy kiállításon, egy hosszabb városi sétán és egy konferenciaelőadáson is. Sőt, a barátnőiddel sütizéskor is remekül tud aludni! Ne bízd rá valakire csak azért, mert neki ezek a dolgok nem valók! Egyrészt akkor nem vagytok együtt, másrészt meg a gyerek mindenhol jól elvan.

5. Vond be a férjedet a napjaidba! Nekem Aldrickal az a helyzet, hogy viszonylag sokat van itthon, de ha nem lenne, akkor is igyekeznék megtenni mindent azért, hogy úgy érezze, velünk él egy családban. Küldenék neki napközben fotókat, felhívnánk egymást, vele ebédelnénk. Este elmesélném neki, milyen volt a napunk a gyerekkel, hiszen így vagyunk egy család. Szexelj a férjeddel, amennyit csak kívánsz! A szex nagyon fontos része a házasságnak, és a mindennapi stresszt is elviselhetővé teszi. Nem fogjuk rá a fáradtságra, mert a szex azon is segít, nem pedig egy kellemetlen feladat!

6. Ne becsüld le magad! Többé már egy munkaadónak sem te vagy az álma? Fact. Többé már nem olyan a tested, mint pár éve? Fact. Többé már nem mehetsz meggondolatlanul Brazíliába? Fact. És akkor mi van? Voltak ezek valaha is igazak? Ha igen, akkor most rosszabb, hogy nem igazak? A gyerek klassz dolog, belefér egy-két nehézség, azokból úgyis mindig van!

7. Ne olvass kismamafórumokat! Egyrészt nem szabad ilyen mélységekbe leszállni a hétköznapokban, másrészt meg nem lehet úgy élni, hogy folyton arra gondolsz, hogy vajon ezek az emberek az életben is ítélkező mókusként köpködik más anyukákra a mogyorót.

8. Ne add fel az elveid! Mindig azt mondják, hogy 'elveim voltak, aztán lett gyerekem'. Ez egy baromság. Nem voltak elveid, csak gondoltál random dolgokat a világról. Aki nem akarja a hitvesi ágyba szoktatni a gyerekét, az nem is fogja, aki nem akarja, hogy a gyerek csokin éljen, az nem is engedi majd. Csak erő kell hozzá és kitartás.

9. Mindig javítsd ki, ha valaki csak téged említ a gyerek szülőjeként! Nagyon fontos erősíteni magadban és a férjedben is, hogy ketten nevelitek a gyereket! És társadalomnevelő funkciója is van! Utálom, hogy a védőnő csak hozzám beszél, utálom, hogy Aldric anyja forgatja a szemét, ha Aldric mosogat. Elég! Nem az anya az egyetlen szülő!

10. Hagyd a dagadt ruhát másra! De komolyan! A csillogó lakás egy elpazarolt élet! Legyen rend, de azért továbbra is nagyjából 50-50-ben lássátok el a háztartás a férjeddel! Ez akkor is megoldható, ha csak hétvégén van emberi időben otthon. Hétvégén akkor ő porszívóz, viszi le a mosodába a ruhákat vagy bármi, te meg hétköznaponként:

-There's Buckingham Palace, where the Queen lives and works. - Works? What does she do? - She queens and vacuums.

+1. Szeresd a nőt, aki lettél! Nem csak anya vagy, hanem egyszerre felnőtt nő, feleség, anya, munkavállaló, és Te magad. Miért ne lehetnének új szokásaid? Miért ne szerethetnél újabban hosszú sétákat tenni az őszi parkban? Miért ne találhatnál egy új kedvenc sorozatot? Adj esélyt magadnak megtalálni az új Ént!

to_do_1.jpg