Kólika, avagy Bertie a problémátlan kölök

A gyerekünk problémátlan. De tényleg. A 3. itthoni éjjeltől síri csendben alszik kb. f11-től reggel f7-ig. És így neki köszönhetően mi is. Jól eszik, normális időközönként, sose szól, hogy éhes. Az első felírt fajta tápszert simán kajálja. Jó szívvel issza meg a vizet is. Nem hasfájós. Nyugodt, csendes, mégis érdeklődő baba.

3-4 naponta a kaka is megjön magától, a pelenkából ritkán pisil ki. Eddigi 2 hónapos pályafutása alatt csak egyszer pisilt le minket. Imád fürdeni, lebegni a kádban és nagyokat somolyogni közben ránk nézve. Imád sétálni a babakocsival, nézelődik és alszik. Imádja a kengurut, hozzásimul a cipelőjéhez és édesdeden alszik. Kezdettől ösztönösen alkalmazkodtunk egymáshoz napirend szempontból, amit azóta is betartunk mind. Szereti a beszélő, gügyögő játékbabákat maga körül, mint amilyenek a szüleink vagy az ismerősök. Érdeklik a plüssök és a fali Manhattanes óriási vászonkép színei.

3 este volt, amikor azt hittük, a gyerek mégis problémás lesz. Bevallom, kicsit örültünk, mert nem tudunk panaszkodni senkinek a gyerekről (pedig kurvára elvárná mindenki, hogy azt szajkózzam, hogy az életem egy szar lett, és bárcsak sose dugtam volna védekezés nélkül). Bertie kólikás lett. Végre egy probléma, amiről mesélhettünk volna az ismerőseinknek.

happy.jpg

A kólika nem klasszikus hasfájást jelent, hanem egy kicsit más módon idegesítő dolgot. A gyerek ugyanis 2 órát minden este, kb. ugyanabban az idősávban artikulálatlanul üvöltött, majd a 3. órában az addigi üvöltés közben a hasába szorult levegő miatt sírt tovább. :D A Spock szerint erre nincs megoldás, de mindent végig kell próbálgatni, mert az egyszeri szülőnek akár szerencsére is lehet. Ezek azok, amik nem váltak be, sőt: fürdetés (pedig nálam bevált áltiban a hóban:D), vigasztalgatás, sírni hagyás (ezt nem bírja az ember), cumi, itatás, etetés. A vigasztalgatást egyébként is csak akkor ajánlja a doki, ha megnyugtatja a gyereket, ha viszont nem hoz enyhülést, csak egy felesleges és számunkra egyre nehezebb szokást alakítunk ki benne, mindenhová cipelhetjük majd azontúl.

Ajánlott Spock egy utolsó mentsvárat. Tegyük babakocsiba és irány a tér vagy az utca vagy a nappali parkettája. Bevált. Istenem, még hogy bevált? Nincs egy olyan szó, ami azt jelenti, hogy bevált és az életünket ismét életnek lehet nevezni?!:) Egyik nap babakocsiban aludt el egy hang nélkül, egy másikon pedig kenguruban cipeltetve kis testét. Ma megint a babakocsit választjuk majd.

Hát így történt, hogy Bertie ismét problémátlan kölök lett.:)