Bertie 7 hetes

A gyerek 7 hetes. Ezen a héten volt szívuh-ja, csípő+koponya +hasi ultrahangja és a védőnő is jött hozzánk. Előbbi kettőről a beágyazott bejegyzésekben írtunk, utóbbiról viszont nem. A védőnk most sem nézett rá a gyerekre egyáltalán, csak velünk csevegett. Nyilván nem látott még olyan családot, ahol az értelmiségi szülők fénnyel etetik a gyereket, vagy éppen homeopátiával etetik. Na jó, utóbbi nem bűncselekmény. Még. Na, pedig pont az ilyen szülők szoktak gyereket bántalmazni. Mi persze nem, de az esélyt azért megadná nekünk a nő, hogy büntetlenül maradjanak a tetteink.:D

Szerencsére a védőnőnk innentől csak havonta fog jönni hozzánk. Vagyis, már csak egyszer, mert nemsoká Lipótvárosi védőnőről Újlipótvárosi védőnőre váltunk! Looking forward a következő kihívásra!:)

Bertie nemsokára megkapja a második csomag oltását. A kerületben ingyenes rota1-et, és a 2. kötelező oltást. A BCG oltásának táján még mindig síri csönd és sima bőr. Az anyjára ütött, nálam még a vonalzóval csapkodás se hatott a karomra tiniként, egy picit se pirosodott be a hülye oltásom, így megajándékoztak még eggyel.

Két hónapos korban sok minden megváltozik majd. Váltanunk kell cumit, a 0+osról a 2+osra. Legközelebb 6 hónaposan lesz majd nagy váltás. 4 hónaposan meg majd újfajta cumifejet kell használni az üvegeinkre, elkezdjük a hozzátáplálást, a tápszeres kajaadagja is emelkedni fog, és ivópohárra szoktatjuk át a cumisüveges ivászatát. He will have a drinking problem.:D

drinking.jpg

De addig is haladtunk valamicskét a doktorátus felé a gyerekkel ezen a héten is:

Játszószőnyeg. A héten már letettük Bertie-t a játszószőnyegre, amire ráhalmoztunk egy csomó ujjbábot. Egyáltalán nem érdekelték, de azért elvolt a játszószőnyegen fekvéssel.:) Megy a fejemelgetés is ezerrel már!:)

Napirend. A gyerek megjegyzett valamicskét a napirendünkből. Például reggel már mindig magától kel a szokott időpontban és nagy mosolygások közepette pelenkázódik. Aztán, a vetkőzéskor picit balhézik, de ahogy elindulunk a fürdő felé, nagy mosolygás és nézelődés kezdődik. Ahogy meg beér a lába a kis kád vizébe, egyből vízimádat van.

Fürdés. Szeret nagyon fürdeni, kb. 2 napos kora óta. Ez nagyon jó, mert igazi vízipatkány családból származik, Aldric imád tengerben fürdeni, én meg imádok úszni. Nagyon várjuk már, hogy 3 hónaposan lehessen babausziba vinni majd őt.

Lipótvárosból Újlipótvárosba. Elköltözünk az ötből a tizenháromba a következő hónapban. Újlipótváros sok szempontból jobb, mint Lipótváros. Pl. azért, mert az úúúj, értitek.:) Az egy gyerekes hely, sok kismama van ott, sok kisgyerek, sok-sok park, sok kis pékség, sajtbolt, cukrázda, zöldséges és egy remek réteses is:) És végre akadálymentes házba költözünk, és nem kell a Stokkéval málhás szamárként lemásznom 8 lépcsőt a lifttől.

Rólam röviden:

  • megjött a menzeszem, hajrá Nuvaring
  • megint van aranyerem, de most már ülőfürdőzök és kenem, hátha most ezt nem kell majd műteni
  • nyilallgat menzesz alatt a méhem, és a belső varratom is
  • a hasam még mindig nagy, jövő héttől már TÉNYLEG sportolni fogok:)