Bertie már 6 hetes, de a hasamon ez nem látszik.

A babánk 6 hetes lett. Juhú! Olyannyira 6 hetes, hogy ma egy 50-es nő az Aldric mellkasába beépült gyerekünkről pontosan megmondta, hogy 6 hetes. Persze, senki se kérdezte, de azért legalább pontosan tudta.

Gyerekorvosi státuszvizsgálat. A gyereket megnézte a dokija. Az a nő olyan végtelenül kúl és kedves, hogy tényleg nagyon jó gyermekorvos. Szerintünk kicsit olyan, mint a Humi állatorvosa. Gondoljatok bele, milyen klassz lehet pici, puha, kisállatszerű lényekkel foglalkozni a munkánk során!

Bertie egyébként is kúl gyerek, nyugodt, sírni nem igazán szokott. Amikor kiesik a cumi a szájából vagy valami gondja akad, elkámpicsorodik és halkan azt mondja, hogy "ááá", aztán, ha meg pelenkázzuk, azt mondja hangosan, hogy "ne, ne, ne, ne".:)) Szóval, elvittük kúl gyerekünket az orvosi rendelőbe, ahol amúgy teljes káosz volt, annak ellenére, hogy senki se jár oda, mert nem is laknak a kerületben. Bertie szokásától eltérően inaktív volt. Meztelenre kellett vetkőztetni a külső részben (amit jó lett volna előre tudni, mert nem vittünk új pelenkát:D), a meztelensége ellenére a gyerek nagyokat mosolygott a dokira, tartotta vele a szemkontaktust és baromi cukin viselkedett. Viszont, mivel ilyen kúlra vette a figurát, nem volt hajlandó sem kúszni, sem torokhangokat kiadni. Csak nézte elvarázsoltan a dokit, hallgatta a hangját, nézegette őt, és a neonfényt a plafonon. Mire nem jó az 5 m-es belmagasság, nem igaz?:)

Tehát, a gyerek leszerepelt a vizsgálaton, de azért beikszelték, hogy jól fejlődik. 4,2 kg-nak mérték őt, vagyis több, mint egy kilót hízott az elmúlt 5 hétben.

Tápszer. A tápszer számunkra tökéletes választásnak bizonyult. A gyerek szívesen fogyasztja, közben összebújik velünk, és én is boldog anya vagyok, ahogyan a férjem is boldog apa. A gyerek rendesen fejlődik, van értelmes napirendje, és átalusszuk az éjszakákat. Mindezeket csak azért mondom el, mert 1. ezen a héten megvolt az első nyilvános etetése, 2. egy barátunk szerint a sikeres első hetek záloga a tápszerezés. Átestünk tehát a tűzkeresztségen a héten, Adricot vártuk az egyik előadása után az egyetemi aulában, amikor is vacsihoz harangoztak. Oké, csak a 7 órát harangozták, de az Bertie-nél a kajaidő, így előkaptam a ... tápszert:D és a 150 ml vizet, összekevertem és a gyerek telefingta az aulát, miközben boldogan kajált. A böfögése szintén hangos volt, biztos megirigyelték a tanítványok. 2. Az egyik barátunk szerint a tápszer adta lehetőségek miatt tudunk jókat aludni éjjel. A tápszerrel ugyanis követni tudod, mennyit eszik a baba, tudod 4 óránként etetni és a gyerek mindig kiegyensúlyozott mennyiségű és minőségű táplálékhoz jut. Fene tudja.

Szemek nyitva tartása. Egyre többet van nyitva a szeme, követ minket a tekintetével, és már néha be is fókuszál. Mondhatni, a gyerek szemei ezentúl vasárnap is nyitva tartanak. Hátha beléjük néz majd egy zebra.

zebra.jpg

Esti ébrenléti szakasz. Bertie mostantól hivatalos is kialakított egy szokást. Az este 7 órás etetés után már nem alszik vissza, hanem nyafog, gügyög és forgót lökdös felváltva. Ez tökjó! Lett egy ébrenléti szakasza!:)

People (not) like us. Én sosem szólok emberekhez hozzá, csak amennyit muszáj. Pl. a boltban az eladóhoz a vásárláshoz, vagy a kormányhivatalban az ügyintézeshez szükséges minimumot. Nem azért, mert gonosz ember lennék, hanem mert az ismerőseimmel szeretek kedves és beszédes lenni, idegenekkel hivatalos szitukban nem. A tömegközlekedésen és utcán is mindig zenét hallgatok, hogy 1. ne kelljen belehallgatnom véletlenül sem idegenek beszélgetésébe 2. mert így hozzám se szólnak. Ez beválik a gyerekkel is. Fülhallgató, napszemüveg és tolom a kocsit. Egyrészt nem unatkozom, másrészt tudok koncentrálni befelé és a gyerekre is egyaránt. Aldric nem ilyen szerencsés, ő nem hallgat zenét, és magas férfi icipici kölyökkel a mellkasán. Márpedig tudjátok, hogy van ez a dolog a segglyukkal.

Az elmúlt napokban a következőket kapta meg emberektől, amikor a gyereket hordozta városszerte:

  • csúnya nézés
  • hú, de nyugatias itt valaki
  • ez a gyerek még nincs egy hónapos
  • az unokámnál szóba nem kerül, hogy kivigyék a gyereket 6 hetesen
  • ez igazi baba a mellkasán?

Kisgyerekes bérletigazolványt csináltattam. Kértem igazolást a CSED-ről a munkahelyemtől. Vittem budapesti lakcímkártyát és személyit is. Fényképet nem, mert 1. a honlapon nem írták, hogy kell, 2. sose használtam még fényképes bkk-s igazolvánnyal bérletet (diák, majd személyi), ezért álmomban nem gondoltam, hogy ez a módi 2016-ban még. Na, szóval emiatt kétszer álltam sorba, és az igazolvány kiállítása 1490 Ft+ 250 Ft-ba került (előbbi a fotós díja, utóbbi az igazolvány kiállításának díja). Viszont 3450 Ft a bérlet 9500 Ft helyett, ami tökjó! Fél évente kell a bérletigazolványt újítani, amihez mindig új igazolás kell majd a munkahelyemtől. Azért jó, hogy van ez a lehetőség.

Kisgyermekesek a postán. A postán van egy gomb (5), amit ha benyomsz és kisbabával, gyerekkel vagy, előre hívnak. Be is nyomtuk hát, gondoltuk, Bertie még elég picike. Húztunk azért két ügyünk elintézésre két tematikus számot is. Persze mindkettőt előbb "húzták ki", mint az elsőbbségi kisgyerekes számot, de azért jó, hogy van ilyen lehetőség a postákon!

A hasam. A hasam undorítóan mutat a normális, vékony testemen. Elrejteni se tudom, mert 1. vagy bő cuccban járok és még nagyobbnak tűnik, 2. vagy szorosabbakban és akkor meg undorító. Oké, nyilván vannak ennél sokkal rosszabb sorsok is. Vannak pl. olyanok, mint Tóth Vera, vagy Anna Nicole Smith. Az afrikaiak meg éheznek, ezért ne panaszkodjon senki, ha zöldbablevest kell ennie pacallal. Anyway, már csak pár nap választ el a 6 hetes kontrollon kimondott szavaktól: ma estétől már sportolhat! De addig is, úgy nézek ki, mint a cicánk, mióta kivették a méhét. Lóg a bőr a hasamon, meg a háj is, és úgy nézek ki, mint aki egy nagyon sok bejglivel szegélyezett télen van túl (ez egyébként helytálló). Menjen a terhesség a faszomba!

hassalkoss.jpg

Határozatok. Megérkezett a CSED, az anyasági támogatás és a csp összegéről szóló határozat. Nem értem, hogy lehet, hogy az itthon rohadásért ebben az országban csak ennyi pénz jár. Az embert már azért se fizetik meg eléggé, hogy az etetések között, míg a gyerek alszik, nyugodtan sorozatot nézhessen. :D

Ezen a héten vár Bertie-re egy koponya ultrahang, egy csípőultrahang, egy szívultrahang és egy védőnői látogatás is. Rám egy 6 hetes kontroll, ahol valamit néznek a sebemen és a fiatal asszisztensnőt a hasam állapota végleg lebeszéli arról, hogy szüljön valaha is. És igaza lesz.