Hogy alakult a hasam a szülés után

Ma születne meg a kiírt nap szerint Bertie. Fura belegondolni, mert nemrég esett le a gyerek köldökcsonkja, amelyen keresztül ette a sok fűszeres kaját, meg a töménytelen mennyiségű szőlőt és mogyorót.

De, végül úgy alakult, hogy a kiírt napra már eltelt a szülésem óta 13 nap. A terhesség alatt 14 kilót szedtem fel, ez a kalkulátor szerint tökéletesen normális a 158/56-os kezdő magasság/súlyhoz. A térdeim és a hasamon lógó bőr szerint meg kurvára nem oké.:D Vagyis, 70kg volt a súlyom a műtéten. Innen szép nyerni! Szeretném, ha futna ezen a blogon egy ilyen képsorozat a továbbiakban is, hogy hogyan sikerült visszanyerni emberi formámat!:)

Ma 63 kg vagyok, vagyis 7 kg-nyira vagyok a kezdősúlyomtól. És ez, bassza meg, MIND A HASAMON VAN!

Na, szóval, így néztem ki a szülés reggelén:

szules.png

A hazaérés napján, azaz a műtétet követő 2. napon ilyen volt a hasam. Talán a csíkok alatt látszik, hogy ez egy kb. 28 hetes pocak:

3_napon.png

A szülés után 1,5 héttel így nézek ki ruhában, haskötővel (ami nem szorítja le a hasat, csak tartja). Ez kb. 18 hetes pocak.

1_5hetesen.png

És így ruha és hasfogó nélkül, oldalról:

ruhanelkul.png

Közelebbről meg így. Igen, az bizony kötényhas. Jíhá!:D (UPDATE: nem, nem lett kötényhas belőle)

ruhanelk2.png

És, most 18-as karika, de így néz ki közelről a bőr a hasamon. A vöröslő striák a 38. hét végén jöttek. A köldököm és környéke már elég régen így bepirosodott, bebarnult. Viszont a köldököm már nincs kifordulva! A köldök feletti piros rész pedig a piercingem begyógyult helye, ahol széthasadt a bőr megint. Ja, és a függőleges vonal a linea negra, ami még nem halványult el.

bor.jpg

Szülés után 3 hónappal így néz ki a hasam. Megvan még a linea negra, de furcsán foszlik szét. A csíkok megvannak, még nem fehéredtek ki, de a hasam olyan, mint volt. Mit mondjak, sose voltam egy nyolckockás típus. Kilóban 3-mal tartok a terhesség előtti súlyom előtt. Azért csak most jelentkezem be, mert egyrészt eddig alakulgatott a hasam, másrészt meg mert volt egy visszahízós 2 hét a lakáskiadás idején evett töménytelen péksüti miatt.:)

hasuj2.png

hasuj.png

Most így néz ki a hasam, 8 hónappal a szülés után. 158 cm és 56 kg vagyok. A csíkjaim először kifehéredtek, majd bőrszínűvé váltak. Kezd has formája lenni a hasamnak. A hasamon végigfutó linea negra már tök halvány, csak a köldökömnél látszik erősen, meg alatta, de sokkal jobb már a helyzet. 

1has.jpg