Stokke, my love

Vettünk terhességem alatt egy Stokkét. Egy Xploryt. Korábban már írtam róla a másik blogunkon egy dizájnbejegyzést, itt.

Imádjuk. Akkoriban még baba nélkül merészkedtünk vele utcára, és a folyosóra. Az kicsit gáz, hogy be van kamerázva az egész kerület és a ház is.:D

Most már babával használjuk vasárnap óta. És tudjátok, az van a Stokkéval, hogy azt mindig apukák vagy apukákkal levő anyukák tolják. Mint mi. Az is van még, hogy a környéken a miénknél újabb verziójú babakocsikkal, nálunk jobban öltözött emberek szaladgálnak. Ami kicsit zavaró.

Az is van még a Stokkéval, hogy gyönyörű a kialakítása. És az is, hogy a bevásárlótáskája nagyon praktikus, mert kicsire összenyomható, és mégis ezernyi dolog elfér benne. Császárosként kicsit nehéz hozzá lehajolni, de nemsoká már lehetséges lesz. Sőt, az sem utolsó szempont, hogy van hozzá egy olyan táska is, ami a vázra rögzíthető, vagyis használható már most is.:)

Az is van még, hogy a hordozóját imádjuk, újszülött szűkítővel használjuk! Jó, jó, tudom, lódarázs...de ez nem szűkíti magát az újszülöttet!:D Az esővédője is szuper. Szeretjük, hogy a pohártartójában nemcsak egy sör, de egy cumisüveg is elfér, így apukák és anyukák is tolhatják! Sőt, a tolókarja 180 fokban fordítható, és a magassága is változtatható, attól függően, anya vagy apa tolja-e a bébit.

Még az is király benne, hogy összecsukható esernyőre, ha leveszi az ember a felsőrészt (mózes, hordozó, sportrész). Az is jó, hogy az ernyője nemcsak esőhöz, de naphoz is ideális. Az is, hogy a szúnyoghálója ránézésre tényleg fogja a szúnyogokat, ami ideálisnak ígérkezik tervezett Kopaszi gáti és Római parti sétáinkhoz.

Az első kerekei bolygósak, ami megkönnyíti a kocsi tolását, fél kézzel balra-jobbra, előre és hátra is mozdítható. A bébi nézhet az ember felé, vagy lehet háttal. A baba lehet szemmagasságban és lentebb is. A szmogos belvárosban tökjó, hogy magasan lehet a baba!

A házunkban van lift. De a lift csak úgy van, szórakozásként. Az elevátor eléréséhez ugyanis 8 (NYOLC) kibaszott lépcsőn kell felmászni, immáron a babakocsival. Aldric próbálta már úgy, hogy le (vagy fel)lépcsőzteti, hogy le (vagy fel)viszi egészben, és úgy is, hogy hordozó le, váz külön le. Ez utóbbi vált be leginkább, felfelé is. Ez azt jelenti, hogy én, amíg be nem gyógyul teljesen a sebem, nem tudok a babakocsival egyedül elmenni sehová. Persze, erről nem a babakocsi tehet, hanem a lipótvárosi önkormányzat, akik pár forintért az anyjukat is eladnák, nemhogy akadálymentesnek nem nevezhető liftre adjanak engedélyt! Faszok.

Végül, tessék, itt egy random, nagyon boldogan magát tömő olasz család, Stokkéval. Te is lehetnél ők. Vegyél Stokkét, és ők leszel.:D

stokke.jpg